Bagaimana anda boleh Padam Skype-Cara yang Betul

Microsoft telah membuat penutupan Skype akaun lebih berbelit daripada yang sepatutnya. Dapat difahami bahawa tidak ada penyedia dalam talian yang mengiklankan pilihan penghapusan akaun di bahagian depan dan tengah. Dengan ini, penghapusan akaun Skype secara kekal adalah proses pelbagai langkah. Oleh itu, anda biasanya perlu membuang kaedah pembayaran. Batalkan langganan yang mungkin anda ada. Nyahpaut akaun Microsoft anda dari akaun Skype anda dan banyak lagi. Artikel ini adalah mengenai bagaimana anda boleh Menghapus Skype Account.





Padamkan Akaun Skype



Tidak seperti aplikasi lain, Skype menjadikannya sangat berbeza untuk menghapus akaun. Pada mulanya, anda hanya mematikannya kerana tidak ada pengganti untuk membuangnya sepenuhnya. Walaupun biasanya memerlukan masa hingga dua minggu untuk menghapus sepenuhnya akaun skype anda.

menukar iphone bunyi messenger

Tutorial ini akan memandu anda melalui langkah-langkah yang diperlukan untuk berjaya menutup akaun anda. Sebagai bonus, kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana anda boleh meminta bayaran balik untuk kredit anda yang tidak digunakan dan membatalkan tautan akaun anda.



Menutup Akaun Skype Cara Hak:

Tidak ada butang ajaib untuk menutup akaun Skype dalam satu pertukaran. Sekiranya anda ingin menutup akaun Skype anda. anda perlu menghubungi kami supaya kami dapat menutupnya untuk anda, jelas Microsoft. Ini adalah ungkapan yang dikatakan oleh Microsoft untuk menghapus akaun skype. Menghubungi Skype adalah bahagian yang mudah. Yang penting di sini adalah langkah-langkah yang mesti diambil sebelum anda membunuh akaun Skype anda dengan baik:



  • Nyahpaut akaun Microsoft dari akaun Skype anda
  • Batalkan langganan aktif dan minta bayaran balik
  • Batalkan Skype Number, jika ada
  • Keluarkan pembayaran berulang dengan mematikan ciri Pembaharuan Automatik
  • Kemas kini mesej mood anda
  • Juga, Tetapkan status anda ke Luar Talian atau Tidak Terlihat
  • Kemudian Keluar dari Skype pada semua peranti
  • Alih keluar maklumat peribadi dari profil Skype anda

Saya secara peribadi mengesyorkan agar anda menggunakan kredit Skype. Anda mungkin mempunyai sebelum anda menghapus akaun Skype. Kerana anda tidak akan dapat mengembalikannya setelah akaun ditutup.

Skype vs Akaun Microsoft:

Sekiranya anda berdosa = mengaut Skype dengan akaun Microsoft. Kemudian menutup akaun Skype anda juga akan menghapus akaun Microsoft yang dihubungkan dengannya. Ini mungkin bukan yang anda mahukan. Kerana akaun Microsoft anda juga merupakan kunci untuk Outlook.com, Xbox Live, OneDrive dan perkhidmatan Microsoft yang lain.



Oleh itu, orang yang mendaftar untuk Skype dengan akaun Microsoft mereka. Mereka harus melepaskan akaun untuk memastikan penggunaan akaun Microsoft mereka tanpa gangguan. Setelah akaun Skype mereka hilang.



Cara Menghapus Akaun Skype Anda:

Walau bagaimanapun, Sekiranya anda tidak mendaftar dengan akaun Microsft anda. Kemudian anda perlu mengikuti langkah berikut:

  • Log masuk ke akaun Skype anda di skype.com di Web.
  • Kemudian pergi ke tetapan akaun anda. Tatal ke bahagian bawah halaman web dan klik Tetapan Akaun di bawah Tetapan dan Keutamaan menuju.

Padamkan Akaun Skype

root samsung galaxy s6 5.1.1
  • Di sebelah akaun Microsoft anda, klik Nyahpaut pilihan

Nota:

Sekiranya pilihan dibaca Tidak dipaut daripada Nyahpaut. Maka itu bermaksud bahawa akaun Skype anda belum dipautkan ke akaun Microsoft anda.

  • Mesej pengesahan kemudian muncul. Klik Teruskan untuk mengesahkan tindakan tersebut. Akaun Skype anda sekarang harus diputuskan dari akaun Microsoft anda.

Nota:

Di antara muka, Sekiranya nama Skype anda ditunjukkan sebagai langsung: [alamat e-mel anda tanpa domain] atau pandangan: [alamat e-mel anda tanpa domain]. Dengan memutuskan tautan akaun, anda akan kehilangan semua kenalan Skype anda melalui hartanah dalam talian Microsoft seperti Outlook.com. Anda hanya dapat membatalkan tautan akaun anda beberapa kali. Sekiranya anda Menyahpaut akaun. Kemudian anda boleh mengeluarkan anda dari akaun Skype anda. Sekiranya ya, masuk lagi di Skype.com untuk mengikuti proses penghapusan akaun. Supaya anda dapat menghapus akaun skype anda.

  • Sekarang anda harus membatalkan langganan Skype atau pembayaran berulang. Dalam tetapan akaun Skype anda di web, cukup klik langganan yang ingin anda batalkan di bar biru di sebelah kiri.

Padamkan Akaun Skype

  • Klik Batalkan Langganan bersambung.
  • Sekarang klik Terima kasih tetapi tidak, terima kasih, saya masih mahu membatalkannya untuk mengesahkan pembatalan langganan.
  • Sekiranya anda membeli Skype Number di mana orang boleh menghubungi anda. Maka anda harus membatalkannya sebelum menutup akaun:
    • Klik Nombor Skype di dalam Urus Ciri bahagian,
    • Kemudian klik Tetapan
    • Akhirnya tekan Batalkan Skype Number pilihan

Nota:

Langganan Nombor Skype anda tetap aktif sehingga tarikh luputnya. Itu dinyatakan dalam antara muka web. Setelah tamat. Microsoft akan menempah Nombor Skype anda selama 90 hari.

Ini bermaksud tidak ada orang lain tetapi anda boleh membeli nombor tertentu ini dalam tempoh ini, jelas Microsoft. Untuk memperbaharui langganan Nombor Skype anda:

    • Klik sahaja Nombor Skype di dalam Urus Ciri bahagian.
    • Kemudian Nombor Skype dan
    • Akhirnya, Aktifkan semula Tetapan di sebelah nombor yang ingin anda aktifkan semula.

Juga, perkara yang paling penting untuk diingat bahawa anda tidak boleh meminta bayaran balik untuk nombor skype yang dibatalkan.

  • Sekiranya anda menggunakan pembayaran berulang untuk menambah kredit Skype anda secara automatik. Apabila baki jatuh di bawah jumlah tertentu, matikan ciri Auto-Recharge:
    • Di dalam Butiran Akaun bahagian di laman web klik Pengebilan & Pembayaran ,
    • Kemudian tekan Lumpuhkan di bawah Isi semula automatik tab di sebelah Status .
  • Sekarang anda telah membatalkan langganan skype dan mengeluarkan pembayaran berulang. Anda harus menghubungi Perkhidmatan Pelanggan Skype dan memberitahu mereka. Anda mahu memadamkan akaun skype anda.

Akibat Penutupan Akaun Skype:

Sekiranya anda memadamkan akaun secara kekal. Ia akan menghapus data yang dikaitkan dengannya, termasuk kenalan Skype, pembelian dan riwayat sembang anda. Microsoft mengatakan bahawa mungkin mengambil masa hingga 30 hari untuk nama anda hilang dari direktori Skype setelah akaun ditutup.

id pemanggil terus berhenti s8

Selepas 30 hari, tidak ada yang dapat menemui anda di Skype. Nama anda masih akan muncul dalam senarai kenalan rakan anda kecuali mereka menghapusnya. Tetapi mereka tidak dapat menghubungi anda.

Membuang Maklumat Profil Skype anda:

Sekiranya anda ingin menyukarkan orang lain untuk mencari anda di skype. Kemudian anda harus membuang butiran peribadi anda dari profil skype anda. lihat langkah berikut berikut:

Tukar gambar profil anda —Untuk mengubah gambar profil yang mengenali anda di Skype. Ketik Maklumat Saya pada Skype untuk iOS tekan gambar profil anda dan pilih Keluarkan Gambar Profil .

Kemas kini status anda - Anda harus meninggalkan mesej status yang sopan di profil Skype anda. Ini akan membantu kenalan anda menyedari bahawa anda tidak lagi aktif dalam perkhidmatan ini. Pada Skype untuk iOS, ketik Maklumat Saya tab atau klik gambar profil anda di Skype untuk Mac untuk mengemas kini butiran anda.

Sekarang ketik Masukkan Mood Mesej untuk mengemas kini mesej status anda di Skype.

Tetapkan status anda ke Luar Talian atau Tidak Terlihat —Ini adalah langkah yang disyorkan untuk memastikan bahawa orang tidak lagi dapat melihat anda di Skype. Untuk memulakan, ketik Maklumat Saya → Status pada Skype untuk iOS, atau klik Fail → Tukar Status pada Skype untuk Mac.

Keluar dari Skype pada semua peranti anda - Untuk log keluar dari Skype pada peranti lain. Anda mungkin menggunakan, ketik perintah sembang / log keluar jauh ke dalam tetingkap sembang di salah satu peranti Skype anda.

kunci makro windows 10

Langkah terakhir, jangan lupa keluar dari Skype pada peranti yang anda gunakan sekarang.

Mengeluarkan butiran profil Skype yang lain:

Untuk mengemas kini butiran profil Skype anda yang lain. Mungkin lebih mudah di antara muka web. Log masuk ke akaun anda di skype.com. Kemudian pergi ke profil anda, tatal ke bahagian bawah halaman dan klik Sunting profil bawah Tetapan dan Keutamaan . Seterusnya, anda mesti mengklik Edit di dalam Maklumat peribadi. Keluarkan semua maklumat yang dapat dikenal pasti dari Maklumat peribadi dan Butiran kenalan bahagian.

Anda harus ingat bahawa anda tidak boleh mengedit nama skype anda.

Selanjutnya:

Saya harap anda menyukai artikel ini. Untuk pertanyaan lebih lanjut, anda boleh memberi komen di bawah. Selamat Hari!

Lihat juga: Skype sudah membolehkan anda berkongsi skrin peranti iOS