Apa Yang Terjadi Apabila Seseorang Menyekat Anda di WhatsApp
Adakah seseorang menyekat anda di WhatsApp? Tanpa ragu ragu, WhatsApp adalah ciptaan yang luar biasa dan luar biasa. Ini adalah grail suci aplikasi pesanan pantas. Tetapi kadang-kadang, ia juga boleh menjengkelkan. Contohnya, apabila jenama mula menghantar spam kepada anda menggunakan promosi mereka atau seseorang menghantar teks yang tidak diingini.
Dalam situasi seperti ini, adalah baik untuk mematikan kenalan ini. Namun, pastinya mematikan kenalan tidak mencukupi. Sekiranya demikian, anda boleh menyekat kenalan itu, kerana menyekat seseorang sangat berbeza dan kemudian membisukan dengan cara yang berbeza.
Tetapi adakah anda tahu apa yang berlaku selepas anda menyekat seseorang di WhatsApp? Bolehkah orang yang disekat itu menghubungi anda atau melihat gambar profil anda? Sekiranya anda ingin mengetahui jawapan untuk semua soalan tersebut, selami di bawah ini!
Seseorang Menyekat Anda Di WhatsApp -> Periksa Rekod Sebelumnya Pada Whatsapp

Menyekat seseorang tidak dapat mempengaruhi mesej teks atau fail media sebelumnya kerana mereka akan tetap berada di telefon bimbit anda sehingga anda mengeluarkannya secara manual.
Mesej Teks Baru
Sekiranya anda ingin merahsiakan perkara, WhatsApp tidak dapat membuatnya kelihatan bahawa perkara itu telah disekat. Oleh itu, orang yang disekat masih melihat kotak menaip dan menghantar mesej, tetapi mesej tidak dapat dihantar kepada anda.
Selepas anda menyekat seseorang, anda juga boleh kehilangan kemampuan untuk menghubungi mereka di WhatsApp. Dan jika anda ingin menghantar mesej, WhatsApp akan memberitahu anda bahawa anda ingin menyahsekat orang itu terlebih dahulu.
Sandaran & Lihat Kenalan yang Disekat
Setelah anda membuka blokir kenalan, mesej yang diterima semasa akaun disekat tidak dapat muncul di telefon bimbit anda. Anda tidak dapat mengambil mesej tersebut.
Sekiranya kita bercakap tentang menyekat dan menyahsekat, mungkin anda tidak tahu bahawa perkhidmatan VPN seperti NordVPN membolehkan anda menyahsekat beberapa perkhidmatan yang mungkin disekat menggunakan ISP anda. Juga, ini membantu anda untuk tetap tidak dikenali di internet. Kami mengesyorkan NordVPN untuk rangkaian pelayan dan perlindungan keselamatannya yang besar.
Baca Resit
Sekiranya anda ingin merakam, WhatsApp menawarkan tiga jenis tanda centang atau tanda semak untuk memaparkan penerimaan mesej. Tanda tanda kelabu tunggal menunjukkan bahawa mesej telah dihantar. Tetapi tanda centang berwarna kelabu berganda bermaksud mesej itu disampaikan, dan tanda kutu biru yang mematikan bermaksud mesej itu dibaca oleh seseorang.
Apabila orang yang disekat menghantar teks kepada anda, orang itu akan melihat tanda centang kelabu tunggal apabila mesej tidak dihantar kepada anda.
Tiada Panggilan Atau Panggilan
Juga, orang yang disekat masih memanggil nombor WhatsApp anda, tetapi WhatsApp tidak dapat memberi tahu anda mengenainya. Maksudnya, tidak akan ada panggilan masuk di pihak anda. Anda juga tidak akan memanggil kenalan yang disekat sehingga anda melepaskan hubungan tersebut.
Status: Dalam Talian & Terakhir Dilihat
Terdapat dua jenis status di WhatsApp: terakhir dilihat atau dalam talian. Setelah anda aktif di WhatsApp, iaitu ketika aplikasi berjalan di latar depan, kenalan WhatsApp anda akan melihat status anda sebagai dalam talian. Status terakhir dilihat akan menunjukkan kali terakhir orang itu menggunakan WhatsApp. Walaupun anda dapat mematikan status terakhir dilihat, anda tidak dapat mematikan status dalam talian.
Tetapi setelah anda menyekat seseorang, mereka tidak dapat melihat ketika anda berada dalam talian. Kawasan status di bahagian bawah nama anda di utas sembang akan kelihatan kosong. Itu boleh berlaku dari pihak anda juga. Ini bermaksud bahawa anda juga tidak dapat melihat status dalam talian mereka.
Menyekat seseorang merosakkan kemampuan untuk melihat yang terakhir dilihat. Anda berdua tidak dapat melihat yang terakhir dilihat.
Gambar profil:
Setiap kali anda menyekat seseorang, mereka tidak dapat melihat gambar profil anda, sebaliknya, mereka akan melihat gambar profil WhatsApp lalai untuk kenalan anda.
Walau bagaimanapun, anda juga dapat melihat kemas kini gambar profil terkini dan masa depan orang yang disekat sehingga mereka juga menyekat anda.
Tentang & Status
Nah, WhatsApp juga menawarkan tetapan privasi atau keselamatan untuk status alias cerita sementara. Sekiranya anda menyekat seseorang, orang itu tidak dapat melihat cerita atau status kami.
Begitu juga, status teks anda atau Tentang akan disembunyikan dari kenalan yang disekat. Perihal mereka juga dapat dilihat oleh anda. Anda boleh melihat sebarang pengubahsuaian yang dibuat padanya.
Kumpulan yang berbeza
Nah, kumpulan sembang tetap tidak terjejas setelah anda menyekat seseorang. Ini bermaksud anda berdua akan dapat melihat mesej dari kumpulan biasa anda.
Adakah Anda Berfikir Kenalan yang Disekat Dihapus Dari Kenalan Anda
Tidak. Menyekat kenalan tidak dapat menghapusnya dari senarai kenalan anda atau dari buku telefon. Untuk membuang kenalan, anda mesti menghapusnya dari senarai kenalan telefon anda.
s7 keluarkan kad sim
Seseorang Menyekat Anda di WhatsApp -> Cara:
Sekiranya anda ingin menyekat seseorang di telefon bimbit anda, klik ikon tiga titik yang terletak di sudut kanan atas WhatsApp. Pergi ke Tetapan> Akaun> Privasi> Kenalan yang disekat. Klik pada ikon Tambah dan pilih kenalan yang ingin anda sekat.
Di iPhone, pergi ke Tetapan> Akaun> Privasi> Disekat> Tambah Baru. Kemudian pilih kenalan yang ingin anda sekat. Sekiranya anda ingin menyahsekat, ulangi langkahnya, dan lepaskan kenalan dari senarai yang disekat.
Sekiranya anda ingin menyekat nombor yang tidak diketahui, pindah ke sembang dan klik pada pilihan Blok.
Lihat Siapa yang Menyekat Anda Di Whatsapp
Tidak ada cara atau aplikasi langsung yang membolehkan anda memeriksa orang yang menyekat anda. Walau bagaimanapun, jika anda berfikir bahawa seseorang menyekat anda, sudah tiba masanya untuk memeriksa sesuatu yang berlaku semasa seseorang menyekat anda.
Pada mulanya, status dalam talian atau yang terakhir dilihat akan hilang. Kemudian, anda akan mendapat satu tanda untuk mesej anda, dan akhirnya, anda tidak dapat melihat foto profil kenalan tersebut. Sekiranya semuanya menjadi kenyataan, maka itu mungkin menunjukkan bahawa anda telah disekat.
Cara alternatif untuk memeriksa bahawa anda telah disekat adalah dengan membuat kumpulan dan menambahkan orang itu ke dalamnya. Sekiranya anda dapat menambahkannya dengan mudah, ini bermakna mereka tidak dapat menyekat anda. Namun, jika anda tidak dapat menambahkannya, maka buruk bagi anda mungkin telah disekat.
Kesimpulan:
Inilah semua tentang Apa yang berlaku apabila seseorang menyekat anda di WhatsApp. Walaupun menyekat seseorang cukup mudah atau senang. Tetapi langkah sukar untuk mengabaikan komunikasi dengan seseorang. Anda tidak dapat mengambil semula mesej yang dihantar atau menandakan foto profil orang yang disekat. Oleh itu, fikirkanlah dengan teliti sebelum anda menyekat seseorang.
Untuk pertanyaan dan pertanyaan lebih lanjut, beritahu kami di bahagian komen di bawah!
Baca juga:


