Apa yang Berlaku Apabila anda Sekat Seseorang di Snapchat?

  Sekat Seseorang pada Snapchat





Bukan rahsia lagi bahawa media sosial kegilaan telah hilang kawalan dan itu sebenarnya menjadikannya lebih penting untuk berehat. Jika itu sahaja yang berlaku, maka seseorang boleh menyahaktifkan akaun mereka dengan mudah. Namun, bagaimana jika ada pengguna tertentu yang hanya mengganggu anda? Dalam kes sedemikian, satu-satunya pilihan yang wajar adalah untuk menyekat mereka juga. Dalam artikel ini, kami juga akan membincangkan perkara yang sebenarnya berlaku apabila anda menyekat seseorang di Snapchat. Jadi jika anda berminat, teruskan membaca! Snapchat sebenarnya adalah aplikasi yang sangat baik untuk meletakkan kandungan pendek juga. Ia boleh dalam bentuk video dan juga foto yang hilang selepas 24 jam. Dalam artikel ini, kita akan bercakap tentang Apa yang Berlaku Apabila anda Sekat Seseorang di Snapchat? Mari kita mulakan!



Nasib baik, sekiranya anda tidak selesa dengan pengguna tertentu, anda boleh menyekat mereka. Menyekat juga merupakan cara terbaik untuk menjauhkan profil spam sebenarnya. Namun, pernahkah anda berfikir apa yang berlaku apabila anda menyekat seseorang di Snapchat ? Jika tidak, maka jangan risau! Kami akan memberitahu anda tentang semua aspek yang berkaitan dengan menyekat pada Snapchat dalam artikel ini juga.

Apa yang Berlaku Apabila anda Sekat Seseorang di Snapchat?

Apakah sebab untuk menyekat seseorang di Snapchat?

Terdapat banyak sebab mengapa anda perlu tahu tentang ciri menyekat pada setiap platform media sosial. Dalam artikel ini, kami kini berurusan dengan satu aplikasi sedemikian, iaitu, Snapchat. Berikut adalah beberapa sebab:



  • Anda mungkin mahu mengehadkan kandungan anda kepada orang yang tidak dikenali yang juga telah ditambahkan pada senarai anda secara tidak sengaja.
  • Selain itu, anda mungkin menerima pemberitahuan spam dan kemudian terkunci dalam beberapa situasi. Seseorang juga boleh menjauhkan akaun terkenal ini dengan menyekatnya.
  • Menyekat juga merupakan pilihan yang sangat baik untuk menyekat kandungan anda daripada seorang pengguna apabila anda tidak mahu mereka melihatnya. Anda boleh pergi ke hadapan dan nyahsekat mereka apabila cerita itu tamat tempoh selepas 24 jam.
  • Sesetengah orang lebih suka merahsiakan profil Snapchat mereka, tidak seperti pengaruh. Menyekat membantu menjauhkan akaun perniagaan serta pengendalian awam lain yang mungkin ingin berinteraksi oleh lelaki.

Jika anda semua berkaitan dengan mana-mana sebab ini, maka anda perlu tahu bagaimana anda boleh menyekat seseorang di Snapchat dan apa yang berlaku seterusnya!



Apa yang berlaku apabila kita menyekat seseorang di Snapchat?

Sekarang katakan bahawa pengguna tertentu membuat anda tidak selesa dan oleh itu anda menyekat mereka. Terdapat beberapa perubahan yang sebenarnya akan berlaku apabila anda membuka aplikasi.

  • Apabila anda menyekat seseorang, mereka tidak akan dapat melihat cerita anda dan anda juga tidak akan dapat menghantar atau menerima sebarang snap daripada mereka.
  • Anda juga tidak akan dapat berkongsi sebarang mesej serta bersembang dengan mereka.
  • Selepas menyekat, anda dan juga pengguna yang disekat juga tidak akan muncul dalam carian masing-masing.
  • Mereka mungkin masih boleh melihat cerita awam anda jika anda hanya 'mengalih keluar' mereka!

Menyekat mengurangkan peluang ini kepada sifar.



Bagaimana untuk menyekat seseorang di Snapchat?

Sebelum mengetahui perkara yang berlaku apabila anda menyekat seseorang di Snapchat. Mari kita lihat dahulu proses menyekat! Jika anda mahu menyekat seseorang, ikuti langkah-langkahnya:



  • Anda perlu membuka sembang pengguna yang anda ingin sekat.
  • Hanya cari tiga garisan mendatar di sudut kiri atas berbual juga.
  • Daripada menu pilihan yang kini dipaparkan, pilih ' Sekat '.
  • Apabila anda berbuat demikian, kotak sembang akan hilang secara automatik juga.
  • Anda juga boleh memadamkan pengguna daripada senarai rakan anda dan bukannya menyekat untuk langkah yang lebih drastik.

Jika kita menyekat seseorang di Snapchat, adakah sembang itu akan dipadamkan?

Lazimnya, ramai pengguna akhirnya menyekat individu apabila mereka menghantar mesej yang salah. Jadi persoalannya, adakah menyekat benar-benar memadamkan mesej? Selepas hanya menghantar mesej kepada mereka, mereka masih dapat melihat snap terakhir yang anda hantar kepada mereka. Oleh itu,  tidak menjejaskan mesej. Tetapi, alternatif terbaik untuk diikuti dalam kes ini adalah dengan menyekat individu itu juga.

apa yang perlu dilakukan sekiranya pakej amazon tidak pernah tiba

Apabila anda menyekat mereka, aplikasi itu akan memadamkan semua mesej sebelumnya, dan mereka benar-benar tidak lagi mempunyai anda dalam kenalan mereka. Tambahan pula, profil anda juga tidak akan muncul dalam hasil carian yang bermaksud, mereka tidak akan dapat mencari Snapchat anda sehingga anda menyahsekatnya juga!

Nah, seseorang mesti ambil perhatian bahawa semua mesej yang belum dibuka akan dipadamkan selepas 30 hari juga. Oleh itu, jika pengguna tidak aktif, maka ada harapan bahawa mereka tidak akan dapat membuka mesej yang anda hantar secara tidak sengaja!

Menyekat sebagai ciri menyelamatkan kita semua daripada interaksi yang tidak diingini juga. Ia juga membantu kita menjauhkan diri daripada orang asing yang mengganggu serta akaun palsu. Ia menghalang sesiapa yang kami tidak suka daripada mengakses profil kami juga. Menyekat juga mempunyai utiliti yang sangat baik pada banyak aplikasi media sosial, terutamanya Snapchat juga.

Soalan Lazim

Apakah yang berlaku kepada sembang apabila anda menyekat seseorang di Snapchat?

Apabila anda menyekat seseorang di Snapchat, profil mereka hilang daripada peranti anda. Keseluruhan sejarah sembang juga akan dipadamkan. Tambahan pula, anda tidak akan dapat mencari mereka dalam kotak sembang anda lagi. Walau bagaimanapun, individu yang menyekat masih akan mempunyai mesej ini pada peranti mereka. Walau bagaimanapun, mereka tidak akan dapat membalas serta menghantar sebarang mesej lagi kepada anda!

Adakah menyekat seseorang di Snapchat memadamkan mesej yang disimpan?

Jika anda menyekat orang lain di Snapchat, keseluruhan sejarah sembang mereka akan dipadamkan daripada peranti anda. Tetapi, mereka masih akan mempunyai mesej ini pada telefon mereka. Mereka tidak akan dapat menghantar mesej kepada anda lagi.

Adakah mesej hilang apabila anda menyekat seseorang?

Mesej juga hilang daripada sejarah sembang penyekat. Walau bagaimanapun, pengguna yang telah disekat masih akan dapat melihat ini dalam kotak sembang mereka juga.

Bolehkah anda mengetahui sama ada seseorang telah menyekat anda di Snapchat?

Jika seseorang disekat, maka mereka tidak dimaklumkan. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa petunjuk yang boleh membantu anda mengetahui sama ada anda telah disekat atau tidak. Nah, mereka adalah seperti berikut:

  • Jika anda tidak dapat membuka serta mencari profil mereka.
  • Dan, jika anda tidak menerima sebarang mesej daripada mereka.
  • Jika anda tidak dapat menyemak cerita mereka atau juga snap.

Kesimpulan

Baiklah, Itu sahaja Rakyat! Saya harap anda semua menyukai artikel ini dan juga mendapati ia membantu anda. Beri kami maklum balas anda mengenainya. Juga jika anda mempunyai pertanyaan lanjut dan isu yang berkaitan dengan artikel ini. Kemudian beritahu kami di bahagian komen di bawah. Kami akan kembali kepada anda sebentar lagi.

Selamat Hari Raya!

Lihat juga: Bagaimana untuk Mengetahui jika Seseorang Memadam Instagram mereka